b a p s   a r c h i t e c t e n
o f f i c e @ b a p s .n l
breitnerstraat 44c
3015 XH rotterdam
t.+31(0)10-4769691

B U R E A U - I N F O R M A T I E

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BAPS ARCHITECTEN is een maatschap van architecten, opgericht door Marsel Verheijde en Jacques Beljaars. BAPS ontwerpt, onderzoekt, fotografeert, exposeert en publiceert over gebouw, stad en infrastructuur.

BAPS is in 2006 opgericht, na een opdracht van Rijksadviseur voor Infrastructuur Jan Brouwer om onderzoek te doen naar de stedelijke autosnelweg. In 2008 heeft dit geresulteerd in de publicatie van het 'Cahier van de stedelijke autosnelweg'.

Daarvoor werd reeds intensief samengewerkt. In 1996 zijn beide gezamelijk als bachelor afgestudeerd aan eerste fase architectuuropleiding van de Hogeschool Midden Brabant met een ontwerp voor een 'Palais du Plaisir'.
Jacques Beljaars behaalde zijn masters aan de TU Delft in 2001 en Marsel Verheijde aan de Academie van bouwkunst in Amsterdam in 2005. Tijdens hun studie zijn de eerste ontwerpen gerealiseerd voor een serie verbouwingen en uitbreidingen van particuliere woonhuizen. Ook waren beide als onderzoeksmedewerkers betrokken bij de totstandkoming van de publicatie 'De Diabolische Snelweg', van Wilfried van Winden en Wim Nijenhuis dat in 2007 verscheen.

Daarnaast is door beiden als ontwerper/projectarchitect bij diverse gerenormeerde bureau's in Amsterdam en Rotterdam ruime ervaring opgedaan in villa- en woningbouw, utiliteitsbouw, stedenbouwkundig ontwerp en regionale planning.
“Het produceren van schijnbare onzin is de beste methode om aan te tonen dat alle zin gemaakt wordt en nimmer gegeven”
Piranesi
download Dear Architects Dear Architects, I'm sick of your shit [0,6 MB]
home